Spring naar inhoud

De stichting

De stichting VPTZ Oost Groningen is werkzaam in geheel Oost en Zuid Groningen. De stichting is aangesloten bij het Landelijk Steunpunt van de VPTZ in Amersfoort en is deelnemer in Netwerken Palliatieve Zorg Provincie Groningen, onderdeel Netwerk Zuidoost.

De Stichting VPTZ Oost Groningen biedt hulp, ondersteuning, vervanging en aanvullende mantelzorg bij de zorg voor de terminale cliënt in de vertrouwde omgeving. Dat kan thuis zijn of in een woonzorg- en woonservicecentrum.

De Stichting is een zelfstandige stichting. De coördinatoren zorgen voor de uitvoering van de inzet van de vrijwilligers. Ook zijn ze verantwoordelijk voor het bewaken van de kwaliteit en continuïteit van de zorg. Voor financiële steun is de Stichting afhankelijk van subsidies, donaties en erflatingen.

Coördinatoren
Gerda van den Berg is als algemeen coördinator van de VPTZ Oost Groningen aanspreekpunt voor externe en interne relaties. Daarnaast zijn er 3 coördinatoren cliëntenzorg. Zij doen intakes bij de cliënten thuis en in de woonzorg- en woonservicecentra. Dit zijn: Diny Siebesma/Gineke Trip/Lida Pol.

Vrijwilligers
Er zijn ruim 60 zorgzame vrijwilligers bij de cliënten thuis. Ook zijn er diverse vrijwilligers werkzaam rondom de organisatie van de stichting.

Bestuur
Voorzitter: Guus J.J. Hofman, Veendam
Penningmeester: Bernhard Joling, Veendam
Secretaris: Anneke Marsman- Wieringa, Veendam
Bestuurslid: Janny Koekkoek, Veendam
Bestuurslid: Marianne Scholte, Ter Apel

Stichting VPTZ-Oost-Groningen jaarverslag 2023
Stichting VPTZ-Oost-Groningen jaarverslag 2022
Stichting VPTZ-Oost-Groningen jaarverslag 2021

RSIN nr. 815.27.5481 – KVK nr. 02091882