Spring naar inhoud

De stichting

De stichting VPTZ Oost Groningen is werkzaam in Oost Groningen De stichting is aangesloten bij het Landelijk Steunpunt van de VPTZ in Amersfoort en is deelnemer in het Netwerk Palliatieve Zorg Oost Groningen en Zuid-Groningen.

De Stichting VPTZ Oost Groningen biedt hulp, ondersteuning, vervanging en aanvullende mantelzorg bij de zorg voor de terminale cliënt in de vertrouwde omgeving. Dat kan thuis zijn of in een woonzorg- en woonservicecentrum.

De Stichting is een zelfstandige stichting. De coördinatoren zorgen voor de uitvoering van de inzet van de vrijwilligers. Ook zijn ze verantwoordelijk voor het bewaken van de kwaliteit en continuïteit van de zorg. Voor financiële steun is de Stichting afhankelijk van subsidies, donaties en erflatingen.

Coördinatoren
Karin Bron is als algemeen coördinator van de VPTZ Oost Groningen aanspreekpunt voor externe en interne relaties. Daarnaast zijn er 3 coördinatoren cliëntenzorg. Zij doen de intakes bij de cliënten thuis en zoeken de passende vrijwilligers voor elke cliënt. Dit zijn: Diny Siebesma, Tiny Rijnberg en Lida Pol.

Vrijwilligers
Er zijn 47 zorgzame vrijwilligers bij de cliënten thuis. Ook zijn er diverse vrijwilligers werkzaam rondom de organisatie van de stichting.

Bestuur
Voorzitter: Guus J.J. Hofman, Veendam
Penningmeester: Ed Meijer, Veendam
Secretaris: Anneke Marsman- Wieringa, Veendam
Bestuurslid: Janny Koekkoek, Veendam
Bestuurslid: Akke Veltens, Veendam
Bestuurslid: Piet Snoep, Scheemda

Raad van Advies
Mevr. T. van Leeuwen (Manager Stichting De Badde)

Stichting VPTZ-Oost-Groningen jaarverslag 2020
Stichting VPTZ-Oost-Groningen jaarverslag 2019
Stichting VPTZ-Oost-Groningen jaarverslag 2018

RSIN nr. 815.27.5481 – KVK nr. 02091882